Hastanede işkence iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören 13 yaşındaki kız çocuğuna işkence yapıldığı iddia edildi. Hastane Başhekimi Ahmet Ayer, iddiaları yalanlarak söz konusu olayın babanın öfkesinden kaynaklanan bir durum olduğunu söyledi.

Kız çocuğunun Mersin'de yaşayan babası Rıza Akyıldız (36), 15 gün önce tedavi amacıyla Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırdığı kızı G.A.'nın (13) burada işkence gördüğü iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı ve polis merkezine suç duyurusunda bulundu. Hastanedeki işkence olayını kızıyla yaptığı telefon görüşmesinde öğrendiğini söyleyen Akyıldız, "Kızım bana ağlayarak tedavi gördüğü bölümde kendisine ve diğer hastalara işkence ve kötü muamele yapıldığını anlattı. Ellerinin ve ayaklarının bağlanarak beton üzerinde yatırıldığını ve kapalı bir odada kilitli tutulduğunu söyledi. Artık bu şiddete dayanamayacağını söyleyip, 'Kurtar beni baba buradan' diye yalvardı" dedi.

Kızının 15 ay önce Elazığ'da yaşadıkları sırada gördüğü cinsel taciz sonrası psikolojisinin bozulduğunu ve bu yüzden intihar girişimde bulunduğunu dile getiren seyyar satıcı baba Akyıldız, "Elazığ'daki cinsel taciz olayına kadar kızım gayet normal, bir tek ağrı kesici bile almayacak kadar sağlıklı bir yaşam sürüyordu. Ancak orada yaşadığı bu olay sonrası kızımın psikolojisi bozuldu. Sürekli kabuslar görüyordu. 2011 yılının Nisan ayında 5. kattan atlayarak intihar girişiminde bulundu ve 48 gün yoğun bakımda kaldı. Onu tekrar eski sağlığına kavuşturabilmek için Elazığ'dan taşınıp, Mersin'e yerleştik. Burada tedavi amacıyla sürekli Devlet Hastanesi'ne gittik. Ancak Devlet Hastanesi'nde birkaç gün yatırıldıktan sonra taburcu ediliyordu. Daha iyi bir tedavi alabilmesi için mahkeme kararı ile 15 gün önce Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırdık. Fakat görünen o ki, iyileşmesi umudu ile götürdüğümüz bu hastanede kızımın sağlığının daha da bozulması gündemde" diye konuştu.

Kızının kendisine anlattıklarının ardından hastane görevlilerinden biriyle telefonla görüştüğünü de belirten Rıza Akyıldız, görüştüğü kişinin kendisine 'Nereye şikayet edersen et' dediğini ileri sürdü. Akyıldız, burada sadece kızına değil diğer hastalara da kötü muamele yapıldığını iddia ederek, yetkililerin konuyu incelemesini ve kızına yardımcı olmalarını istedi.

"İDDİALAR KESİNLİKLE ASILSIZDIR"

Konuyla ilgili olarak konuşan Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ahmet Ayer, "Söz edilen iddia ile ilgili daha önce baba Rıza Akyıldız ile görüştük. Kendisine de böyle bir durumun yaşanmadığını ilettik. Fakat o durumu basına yansıtacağını, konunun peşini bırakmayacağını söyledi. Bu iddialar tamamen babanın öfkesinden kaynaklanan bir durum olduğunu düşünüyorum. Hastanemizde yaşandığı öne sürülen işkence iddiaları kesinlikle asılsızdır. İnsan haklarına aykırı hiçbir tedavi yöntemi uygulamıyoruz. İstenirse kliniklerde çalışan personelimiz ile de görüşülebilir. Fedakarca çalışan arkadaşlarımıza haksızlık yapıldığını düşünüyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber